Архитектурна изложба НДК - Avi Arch
21903
post-template-default,single,single-post,postid-21903,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

Архитектурна изложба НДК

08В рамките на първия архитектурен фестивал в София, организиран от регионална колегия София-град при КАБ, беше подредена изложба на архитектурни проекти и реализации от последните години. Ще кажете: „Нищо ново.“ Така е, но и не съвсем. Новото е, че за първи път такава изложба се прави на „Моста на влюбените“ зад НДК. Свикнали сме там да гледаме главно фотографски изложби, а проектите си ги излагахме основно в сградата на САБ и си ги разглеждахме само ние (архитектите). Много неща не бяха както трябва – като се започне от слабия интерес от страна на колегията, краткото време за събиране и „отсяване“ на проекти, невъзможността да се направи наистина представителна извадка на най-стойностните проекти и реализации от последните години и се стигне до недостатъчното време (само една седмица), което ни отпуснаха за изложбата и което съвпадна с четири официални неработни дни (от 19 до 22 септември) и ремонта на пространството около НДК.

Тук няма да коментираме защо нещата не се случиха по най-добрия начин и какво можеше да бъде направено по-добре. Просто ще се похвалим. Два проекта на нашето архитектурно бюро АВИ АРХ участваха в изложбата (и двата реализирани) – жилищна сграда „Айсберг“ и три еднофамилни жилищни сгради в Драгалевци. И без излишна скромност ще кажем, че бяха сред най-добрите. Не само защото са си наши и си ги харесваме, а и защото получихме много добри отзиви от колеги и от хора несвързани с архитектурната професия.

 

02

01

No Comments

Post a Comment


CAPTCHA Image
Reload Image